Slavnostni koncert ob 50-letnici zborovodstva Jožefa Močnika

Naš dirJožef Močnikigent Jožef Močnik v letošnjem letu praznuje 50-letnico umetniškega poustvarjanja. Svojo glasbeno pot je začel na prvo adventno nedeljo leta 1968 kot zborovodja cerkvenega pevskega zbora in organist na cerkljanskem koru, sedaj pa že skoraj 40 let vodi cerkljanski moški zbor.

Največje uspehe je dosegel prav kot zborovodja našega zbora; pod njegovim vodstvom je zbor stopil in obstal med najboljšimi slovenskimi moškimi pevskimi zbori. Z njim smo Davorinci poslušalcem predstavili preko 500 pesmi na približno 400 nastopih. Zborovodja Jožef Močnik je s tem ime ter podobo našega zbora, kulturnega društva in kraja neizbrisno zaznamoval.

Naš zbor se mu za njegovo predano in požrtvovalno življenjsko delo želi zahvaliti s koncertom ter slednje deliti in predstaviti širši javnosti. Slavnostni koncert bo v soboto, 1. decembra 2018, ob 19. uri, v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah. V prvem delu koncerta bo jubilant z zborom predstavil sklad50 let zborovodstva Jožefa Močnikabe, s katerimi je dosegel največje uspehe v domačem kraju, na regionalnem nivoju in na državnih tekmovanjih; v drugem delu pa bolj lahkotno zborovsko ustvarjalnost. Koncert je zasnovan kot kombinacija živega izvajanja in video projekcije.

Vabljeni na praznovanje!

 

Oddajte komentar