Davorin Jenko zbližuje in združuje – najprej v Banja Luki

Davorin Jenko zbližuje in združujeDavorinci želimo našo slovensko pesem deliti in ponesti tudi preko meja naše domovine. Pred časom smo navezali stike s predstavniki Društva Slovencev Republike Srbske Triglav, Banjaluka, v okviru katerega deluje Mešani pevski zbor Davorin Jenko, s katerim si delimo ime. Na obeh straneh smo pripoznali kot pomembno, da se srečamo, izmenjamo izkušnje ter spletemo vezi.

Društvo Triglav je najštevilnejše in najaktivnejše manjšinsko društvo v Republiki Srbski, saj združuje preko 1.400 članov. Društvo si prizadeva za varovanje in spoštovanje pravic in interesov Slovencev kot manjšine na tem področju, ohranjanje narodne identitete in krepitev narodne zavesti, vzpodbujanje sodelovanja z Republiko Slovenijo na kulturnem, umetniškem in športnem področju ter povezovanje slovenskih društev iz celega sveta.

V Tednu ljubiteljske kulture 2019 bomo svoje pevske moči najprej združili v Banja Luki, s skupnim koncertom v tamkajšnjem Domu omladine, v soboto, 11. maja, ob 18.30 uri; oktobra pa nam bodo njihovi pevci vrnili obisk, v sklopu praznovanj 60-letnice delovanja našega zbora in društva.Teden ljubiteljske kulture, 17.-26. maj 2019

Slednja srečanja bodo dobra priložnost tudi za povezovanje naših lokalnih sredin na drugih področjih ter medgeneracijski preplet obeh skupnosti. Pevsko izmenjavo smo tako simbolično poimenovali »Davorin Jenko zbližuje in združuje«. Hvala vsem za ponujeno priložnost!

Oddajte komentar