Davorinci še zadnjič pod taktirko Jožefa Močnika

Jožef MočnikŽe koncem lanskega leta, ko smo z našim dolgoletnim dirigentom Jožefom Močnikom obeležili 50-letnico njegovega umetniškega poustvarjanja, smo vedeli, da bo Jožef svojo taktirko počasi predal v mlajše roke, študentki Akademije za glasbo Neži Križnar iz Preddvora. In ker čas hitro beži, je vse bližje trenutek, ko bomo Davorinci še zadnjič zapeli pod njegovim vodstvom.

Na Jožefovo željo bo to na cerkljanskem koru, kjer je leta 1968 kot zborovodja cerkvenega pevskega zbora in organist začel svojo glasbeno pot. Sklepni koncert (s sodelovanjem pri sv. maši) zborovodje Jožefa Močnika s KMoPZ Davorina Jenka bo tako v soboto, 18. maja 2019, ob 19. uri, v Župnijski cerkvi Marije Vnebovzete v Cerkljah na Gorenjskem.

Jožef Močnik je naš zbor vodil celih 40 let. Jožef ni bil le zborovodja, pač pa tudi pisec veznih besedil in oblikovalec nastopov; ves čas pa se je dejavno vključeval še v organizacijsko delo zbora in društva. Vse to je vsa leta z veliko požrtvovalnostjo opravljal povsem prostovoljno. Pod njegovim vodstvom je naš zbor stopil in obstal med najboljšimi slovenskimi moškimi pevskimi zbori. Z njim smo poslušalcem predstavili preko 500 pesmi na približno 400 nastopih. Zborovodja Jožef Močnik je s tem ime ter podobo našega zbora, kulturnega društva in kraja neizbrisno zaznamoval.

Jožef, vedno si bil in za vedno boš ostal “Davorinec” – hvala ti za vse!Teden ljubiteljske kulture, 17.-26. maj 2019

 

Oddajte komentar