Prizadevno delo nagrajeno s srebrnim priznanjem na regijskem tekmovanju pevskih zborov

V soboto, 25. novembra 2017, smo si pevci Komornega moškega pevskega zbora Davorina Jenka, pod vodstvom zborovodje Jožefa Močnika, s primerno zahtevnim in kvalitetno predstavljenim programom, pripeli srebrno priznanje na regijskem tekmovanju odraslih pevskih zasedb.

V družbi 12 odličnih gorenjskih pevskih zasedb smo nastopili na tekmovanju v Škofji Loki. Nastopi so potekali v Sokolskem domu na Mestnem trgu. Davorinci smo se predstavili v drugem od treh koncertov, z začetkom ob 16:30 uri.

Vsaka skupina se je predstavila s štirimi pesmimi, od katerih je morala biti ena umetna pesem slovenskega skladatelja, napisano po letu 1987, ena slovenska ljudska, dve skladbi pa sta bili prepuščeni lastni izbiri. Davorinci smo strokovni komisiji ter občinstvu v Sokolskem domu tako zapeli El Grillo (skladatelj Josquin des Pres), Rožmarin (Frana Gerbiča na besedilo Rudolfa Maistra), sodobnejšo skladbo Janeza Močnika Mraz ter ljudsko po zapisu Janeza Močnika Oblaki so rdeči.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali eminentni glasbeniki: glasbena pedagoginja in zborovska dirigentka Danica Pirečnik (predsednica komisije), dirigent in zborovodja Marko Vatovec ter ena najboljših mladih zborovodkinj Petra Grassi, je naš nastop nagradila s srebrnim priznanjem.

Davorinci pa še ne počivamo. V petek, 1. decembra, ob 16. uri, bomo s krajšim koncertom s pesmimi o živalih polepšali vstop v praznični mesec varovancem Doma Taber v Šmartnem.

Mraz (Janez Močnik) – KMoPZ Davorina Jenka Cerklje (Avdio & video: JSKD)