Majski zvoki v Pivki in Cerkljah

Majski zvokiKulturni dogodek je še lepši in ima večjo sporočilno moč, če k sodelovanju pritegne in poveže tudi druge pevske zasedbe. Davorinci in člani Moškega pevskega zbora Pivka se tega zavedamo, zato se bomo v kratkem družno predstavili.MoPZ Pivka (Foto: Simon Avsec)

V Tednu ljubiteljske kulture 2018 nam boste lahko najprej prisluhnili v Pivki, v Krpanovem domu, v soboto, 12. maja, ob 19.30 uri. Majski zvoki pa bodo zadoneli tudi v domačih Cerkljah na Gorenjskem, v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika, v petek, 18. maja, ob 20. uri.

Teden ljubiteljske kulture, 11.-20. maj 2018Repertoar obeh zborov, tako domačega kot gostujočega iz Pivke (ki ga zadnjih nekaj let vodi Marcel Štefančič), zajema skladbe domačih in tujih skladateljev iz različnih stilnih obdobij; obema pa je skupno zlasti oživljanje že skoraj pozabljenih skladb slovenskih avtorjev ter ohranjanje izročila ljudskih pesmi v raznoterih priredbah. Koncerta “Majski zvoki” bosta postregla z vsem tem – s čudovito paleto raznovrstnih skladb, ki poslušalcev zanesljivo ne bodo pustile ravnodušnih.

Vsekakor se srečamo – v Pivki ali v Cerkljah!

Oddajte komentar