Davorin Jenko nas je ponovno združil in še bolj zbližal

Davorin Jenko zbližuje in združuje, Cerklje; (Oblikovanje: Simon Vošnjak)Na koncertu, ki je bil v soboto, 19. oktobra 2019, ob 19. uri, je Davorin Jenko ponovno združil dva pevska zbora, ki nosita njegovo ime – Komorni moški pevski zbor iz Cerkelj in Mešani pevski zbor iz Banje Luke.

V Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah je v prijetnem vzdušju odmevala slovenska in slovanska pesem. V prvem delu koncerta smo se občinstvu predstavili domači pevci, z novo zborovodkinjo Nežo Križnar. Nekaj pesmi je bilo iz našega železnega repertoarja, eno od skladb, makedonsko ljudsko »Brala Jana kapini«, pa so poslušalci na tem odru slišali prvič. Drugi, daljši del sporeda je pripadal našim gostom iz Bosne in Hercegovine, Republike Srbske, ki jih umetniško vodi mag. Vanja Topić. Zapeli so nekaj slovenskih ter starogradskih pesmi, publiko pa so ob zaključku ogreli s temperamentnim “Zottelmarsch”-em Herberta Poseduja. Ob skupinskem slikanju na odru je spontano zadonela Slakova ponarodela “V dolini tihi”.

Druženje pevcev v nadaljevanju sobotnega večera je utrdilo spletene vezi, sproščeni razgovori ob nedeljskem ogledu znamenitosti naše občine, pa so lahko dobra osnova za povezovanje naših lokalnih sredin tudi na drugih področjih.

Srečno prijatelji iz Banja Luke – ter na še kakšno snidenje!60 let - KMoPZ Davorina Jenka Cerklje; (Oblikovanje: Simon Vošnjak)

Fotogalerija…

Oddajte komentar