Davorinci še zadnjič pod taktirko Jožefa Močnika – doživeto in čustveno

Jožef Močnik in Davorinci - na cerkljanskem koru, 18. maja 2019V soboto, 18. maja 2019, ob 19. uri, smo pevci KMoPZ Davorina Jenka Cerklje s sodelovanjem pri sv. maši v župnijski cerkvi Marije Vnebovzete v Cerkljah na Gorenjskem še zadnjič nastopili pod taktirko našega dolgoletnega dirigenta Jožefa Močnika. Nastop smo sklenili pred ambonom z mogočno Kimovčevo “Morsko zvezdo” – dolgotrajen aplavz v polni farni cerkvi je povedal vse.

Srečanje po končanem nastopu v obnovljeni župnijski dvorani je bilo doživeto in čustveno. Poslovili smo se še od štirih naših dolgoletnih pevcev: prvega tenorista Janeza Prijatelja, ki je bil zboru zvest preko 40 let, drugega tenorista Jožeta Terana, ki nas je presenetil z bogato donacijo ter baritonistov Toneta Zlobka in Jožeta Kavčiča (ki je s petjem sicer prenehal že koncem lanskega leta). Pesem in stiski rok so govorili: “Še se bomo srečevali!” Z nami je bila tudi nova zborovodkinja Neža Križnar, ki ji je Jožef simbolično predal taktirko našega zbora.

Anton Trstenjak je dejal: “Dobrota ni nikoli zapuščena, nikoli osamljena. Tisto govorjenje, da je dobrota sirota razširjajo ljudje, ki prave dobrote v svojem srcu niso nikoli doživeli. Dobrota ni sirota. Dobrota je božja, zato pa neskončno bogata.”

Dragi naš Jože! Mi, Davorinci, smo tvojo dobroto, srčnost in požrtvovalnost doživljali iz tedna v teden, iz leta v leto, iz nastopa v nastop. Zato se ti iz srca zahvaljujemo, da si dajal poseben smiTeden ljubiteljske kulture, 17.-26. maj 2019sel in bogastvo vsakemu od nas, ki smo bili deležni zgodbe, ki si jo tkal skozi leta.

Vedno si bil in boš ostal naš “Davorinec”. Naj ti Bog ohranja zdravje, voljo in dober glas!

Fotogalerija…

Oddajte komentar