Odmev iz Banja Luke – Davorin Jenko zbližuje in združuje

Davorin Jenko zbližuje in združujePrvi del pevske izmenjave z Mešanim pevskim zborom Davorin Jenko, ki deluje v okviru Društva Slovencev Republike Srbske Triglav Banja Luka, je res lepo uspel. Pevci smo se iz Bosne in Hercegovine vrnili polni lepih vtisov, ki nam bodo ostali v trajnem spominu.

Osrednje mesto našega obiska v Banja Luki vsekakor zajema skupni koncert obeh zborov v tamkajšnjem Domu omladine, ki je bil v soboto, 11. maja 2019, ob 18.30 uri. V prijetni, lepo napolnjeni ovalni dvorani, smo navdušeni publiki predstavili raznovrsten splet pesmi iz našega širokega repertoarja, ki smo ga zaključili s Simonitijevo “Na Vipavskem” ter Aljaževim “Triglavom” kot dodatkom. Domači pevci so v osrednjem delu programa zapeli nekaj slovenskih, skoraj ponarodelih pesmi ter starogradsko “Što se bore misli moje”.

Naša pesem pa je zadonela tudi v italijanski cerkvi v Mahovljanih, v moderni katedrali sv. Bonaventure Banjaluške škofije, etno vasi Ljubačke doline, … – kje vse smo bili med 10. in 12. majem 2019, si poglejte v pričujoči fotogaleriji.Teden ljubiteljske kulture, 17.-26. maj 2019

Oktobra nam bodo pevci MePZ Davorin Jenko iz Banja Luke vrnili obisk; skupaj bomo nastopili na koncertu v sklopu praznovanj 60-letnice delovanja našega zbora in društva. Davorinci se bomo potrudili, da bo spet prijetno!

Fotogalerija…

Oddajte komentar