Pri lovcih na Štefanji Gori

Ob sklepu strelskega tekmovanja na Štefanji Gori

Davorinci vedno radi sodelujemo z drugimi društvi in organizacijami, še posebej znotraj domače občine Cerklje na Gorenjskem. Prav posebne prijateljski vezi smo spletli z Lovsko družino Krvavec, ki ima svoje “domovanje” na Štefanji Gori. Že vrsto let pri njihovem domu organiziramo svoj pevski piknik, v času epidemije covida-19 pa so nam lovci večkrat prijazno odstopili svoje dvorišče za naše pevske vaje.

Res se spodobi, da se jim za vse opisano oddolžimo – s svojo pesmijo, kako pa drugače. Priložnost se je ponudila v soboto, 12. junija 2021, ko so imeli člani lovskih družin Gorenjske svoje strelsko tekmovanje na Štefanji Gori. Pri podelitvi priznanj najboljšim strelcem ob sklepu tekmovanja smo svoj kulturni prispevek dodali pevci KPevska vaja pri lovskem domu na Štefanji Gori.omornega moškega pevskega zbora Davorina Jenka. Izbor pesmi je bil ambientu primeren – “Jager gre na jago” vsekakor ni smel izostati.

Nadaljevanje popoldneva je minilo v prijetnem klepetu ter obljubi, da se Davorinci in lovci Lovske družine Krvavec zanesljivo še srečamo!

 

Oddajte komentar